Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

UX Designer

UX staat voor ‘user experience’. Het wordt vaak in één adem uitgesproken met UI, user interface, maar gaat veel verder. Een UX-designer bekijkt niet enkel het visuele plaatje, maar bestudeert en optimaliseert de gehele gebruikservaring van een website, app, game, software, … Aanvullend krijg je via Design Thinking methodologie een beter beeld van je stakeholders en kom je tot de betere oplossingen voor je uitdaging. UX onderzoek en design zijn een essentieel gereedschap van programmeur, developer, (service) designer, graficus,  vormgever... . Deze opleiding verloopt volledig online, dus makkelijk van je thuisbureau te volgen.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Hoe makkelijker een gebruiker zijn/haar weg vindt in je dienst of product, hoe beter de ervaring, des te hoger je omzet. In dit onmisbare traject leer je in één jaar het volledige proces van een productontwikkeling of-verbetering aan de hand van praktische oefeningen. Hoe je gebruikersonderzoek organiseert en analyseert, competitief marktonderzoek uitvoert. Hoe je vervolgens persona’s, customer journeys en een value proposition uitwerkt. Via brainstormtechnieken kom je tot verrassende oplossingen. Je formuleert aanbevelingen waarmee developers en designers concreet aan de slag kunnen met prototypes in Adobe XD of Figma, die je meteen kan testen, meten en evalueren.

Je Docent is Jos Claes ( https://www.linkedin.com/in/josclaes/ ), een ervaren UX-specialist en oprichter van 2imagine. Met zijn consultancybedrijf Pharo Lighthouse Consulting heeft hij al menig klant doorheen het UX-proces geloodst.

Na deze avondopleiding hebben de begrippen A/B-tests, user stories en card sorting geen geheimen meer voor jou. Met je nieuwe ervaring kan je aan de slag bij mediabureaus, ICT-bedrijven, webshop ontwikkelaars,… kortom: overal waar gebruikservaring producten en diensten doet excelleren.

De opleiding verloopt via online les (virtual classroom).
BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis te kunnen werken, gebruik je je eigen laptop. Een degelijke, moderne laptop volstaat, Mac of Windows.
SOFTWARE: om met Adobe XD te kunnen werken is een abonnement op de laatste versie van Adobe Creative Cloud mogelijk. Hou rekening met deze extra kost en de bestelprocedure, je moet een Adobe-account aanmaken. Als cursist van deze SyntraPXL-opleiding kom je in aanmerking voor een fikse korting. Vraag ernaar bij je inschrijving.

Figma, XD of iets anders? Het is geen software-opleiding, dus de keuze is in principe vrij. Gezien de huidige verwarring in de markt, wordt de keuze van de te verkiezen software besproken tijdens de eerste les. Hou rekening met een mogelijke extra abonnementskost.

Iedereen die de wereld een beetje duidelijker en efficiënter wil laten draaien. Ideaal voor grafisch vormgevers, productdesigners, software developers, app developers, marktonderzoekers, …
Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows/Mac, Word en Excel) is vereist. Je spreekt een vlot mondje Engels, voldoende om alle terminologie te begrijpen. Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.

IN AVONDOPLEIDING duurt de opleiding User Experience Designer 1 jaar. Gedurende het hele jaar heb je elke week les op maandag en 1x per maand op maandag én woensdag.

  • Inleiding User Experience Design (6 sessies)
  • Gebruikersonderzoek en analyse (6 sessies)
  • Conceptontwerp en prototyping, deel 1 (4 sessies)
  • Conceptontwerp en prototyping, deel 2 (9 sessies)
  • Interfacedesign en testing (15 sessies)
  • Eindproef - verdedigen van je eindwerk voor een professionele jury (1 sessie)

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift 'User Experience Designer'.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.