Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet. Een bedrijfsopleiding boeken kan nog steeds, maar met ons open aanbod van kortlopende opleidingen, certificeringen en bijscholingen kunnen we de gekende business-kwaliteit leveren op kleine schaal. Laat je inspireren door ons aanbod en schrijf nu alvast in! Ontdek het nieuw opleidingsaanbod!

Business

Recht door zee

Zeeman heeft meer dan 1.200 verkooppunten en bijna 7.000 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Goed people management is één van hun succesformules. Zeeman heeft sinds vorig jaar de handen in elkaar geslagen met SYNTRA Business om haar lokale filiaalbeheerders en assistent filiaalbeheerders nog beter te laten ontplooien.

Business

Planman

Ambitieus. Ondernemend. ‘A man with a plan’ zoals hij zichzelf noemt. De kersverse dertiger Ruan Holsteyns bruist van ambitie. Zijn marketingopleiding aan de hogeschool maakte hij niet af, maar dankzij de SYNTRA Business-opleiding Social Media Marketing voert ie vandaag toch een droomjob uit.

Business

Performant projectmanagement

Een strak geregisseerde projectmanagementmethode die toepasbaar is voor eender welk project. Eén die bovendien zowel een meerwaarde voor uw klanten als voor uw medewerkers – met weinig of net veel ervaring - betekent. Dat is de belangrijkste conclusie die Akkermans & Partners trekt uit de maatopleiding ‘ PRINCE2 ’.

Business

OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT

Business

Opleidingen als groeimotor

Business

OPGELADEN VOOR DE TOEKOMST

Umicore is een Belgische trots op het wereldtoneel. Als materiaaltechnologie- en recyclagegroep is Umicore gekend voor haar expertise in materiaalkunde, scheikunde en metallurgie. Het bedrijf ontwikkelt katalysatoren, energie- en oppervlaktematerialen en recycleert edelmetalen. De site in Olen huisvest het wereldwijde R&D- en competentiecentrum voor de groep. Hier recycleert Umicore onder meer hoogwaardige metalen zoals kobalt en nikkel uit batterijen en voert het baanbrekend onderzoek naar schone technologieën voor herlaadbare batterijen.

 

Business

Ontwikkeling in ontwikkeling

Nee, in ‘learning & development’ geen opvallende trends of grote verschuivingen. “Dat hoeft niet negatief te zijn”, benadrukt prof. Piet Van den Bossche (UA). “Het toont aan dat de evolutie niet vluchtig is.” Wel is er meer aandacht voor voortdurend leren, de bedrijfscultuur, ‘learning by doing’ en de eigen medewerkers als bouwsteen voor een gedegen ontwikkelingsbeleid. Dit jaar kenmerken de finalisten van de L&D Awards zich door diversiteit in hun aanpak. Een boeiende inkijk in de wereld van leren en ontwikkelen.

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.

Business

Menselijk kapitaal loont

In België bestaat er een grote discrepantie tussen de technische kennis die men aanleert op school en de technische kennis die effectief nodig is in een bedrijf. Volgens het IPV, dat via vorming en begeleiding de groei van de voedingsindustrie ondersteunt, ligt de uitdaging erin om de switch te maken en de - meestal kortgeschoolde -medewerkers technisch om te scholen.

Business

Mens boven machine