Voltijdse dagopleiding Grafisch Designer - Digitale Media

€ 1555.00 incl.
€ 1293.89 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Grafisch Designer - Digitale Media

We communiceren meer dan ooit via beeldschermen, groot en klein. Pixels vervangen inktdruppels, en grafisch vormgeving staat niet meer stil. Letterlijk. Als designer voor digitale media, is motion een must. Met de opleiding grafisch vormgever beweeg je dit jaar naar een volgend level. Hier kies je in de dagopleiding voor een specialisatie in digitale media.

€ 1555.00 incl.
Tijdsduur
1 jaar
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Als grafisch designer maak je knappe visuele communicatie, van idee tot publicatie. Je goochelt dagelijks met vorm, kleur, tekst en compositie. Jouw voordeel bij SyntraPXL? Je leert de drie belangrijkste Adobe-tools gebruiken: Illustrator, Photoshop en Indesign. Je leert creatief denken, tekenen, branding en designprincipes. Vervolgens duik je diep in digitale media: motion design, media content creatie, initiatie webdesign, … Zelfs marketing komt aan bod. Een complete skillset voor de moderne grafisch designer. Zet jij pixels om in emoties? Klaar voor een digitale duik in design?

Neem ook eens een kijkje op de SYNTRA Creatives Instagrampagina.

Wil je je talent stack nog verhogen? Wil je in een crash-course de basisbeginselen van foto en video bijleren, en zo je marktkansen vergroten? We've got you covered. Op je vrije vrijdagnamiddag kan je intekenen op een extra traject 'Digitale fotografie en video voor smartphone (social media)' in Genk (niet inbegrepen bij Grafisch designer, maar apart in te schrijven, met extra kost). Een extra investering, maar je kan de opgedane technische kennis meteen toepassen in het tweede deel 'Digitale Media'.

Gebruik de tijd die je dit jaar vrijmaakt optimaal, en combineer Digitale Media met Print Media. Kijk hier naar het volledige traject Grafisch Designer voor Digitale èn Print Media.

BYOD (Bring Your Own device): als Grafisch Vormgever ga je volledig digitaal aan de slag. Een eigen laptop (PC of Mac) is een must om deze opleiding te volgen.

Sterke computers zijn een serieuze investering, voorzie hiervoor een degelijk budget. Je laptop moet vlot meerdere applicaties van de Adobe Creative Suite simultaan kunnen draaien. De nodige systeemvereisten staan op de site van Adobe vermeld.  Neem deze info mee naar de winkel als je nog een nieuwe laptop moet aanschaffen, zij kunnen je het beste adviseren.

- minimum een 15'' scherm of groter. Met een scherm van 13" heb je weinig werkruimte in je tekenprogramma's
- minstens 8Gb werkgeheugen, maar best 16Gb RAM
- minimum 1Gb video ram geheugen en een krachtige processor.

SOFTWARE: een abonnement op Adobe Creative Cloud is verplicht.

Photoshop, Illustrator en Indesign zijn de drie programma's die je het hele jaar gebruikt. Daarnaast is het mogelijk dat we Adobe XD, Acrobat of een ander programma inschakelen. Met een abonnement op Adobe Creative Cloud heb je toegang tot al deze software en vele fonts en andere goodies. Als je als cursist bent ingeschreven bij SyntraPXL krijg je een fikse korting op Creative Cloud. Wij bezorgen je de procedure om het volledige pakket aan te schaffen met je studentenkorting. Installeer Illustrator, Photoshop en InDesign voor aanvang van de eerste les, dan kunnen we meteen aan de slag.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Alle info over op kot gaan lees je hier.

Iedereen die een loopbaan als designer voor ogen heeft of grafisch vormgeving en visuele communicatie wil toepassen in haar/zijn huidige activiteit. Grafisch vormgeven is een zeer breed veld van toepassingen en mogelijkheden. In deze opleiding leggen we het accent op het zeer brede gamma van digitale communicatie. Een grafisch vormgever maakt niet enkel meer een logo of naamkaartje, maar beheert alle audiovisuele kanalen (social media, website, ...) en heeft zelfs een beetje marketingkennis.

De opleiding Grafisch Designer - optie Digitale Media, duurt 1 jaar.

DEEL 1:
- In Genk en Pelt: van september tot eind januari heb je mogelijk elke dag les (niet noodzakelijk volledige dagen).

- Vectorieel tekenen met Adobe Illustrator - Basis (8 sessies)
- Digitale beeldbewerking met Adobe Photoshop - Basis (8 sessies)
- Digitale layout met Adobe Indesign - Basis (8 sessies)

- Initiatie waarnemingstekenen (14 sessies)
- Presentatie-en creativiteitstechnieken (7 sessies)
- Inleiding tot print- en drukproductie (8 sessies)
- Typografie, kleurkennis en designprincipes (8 sessies)

- Vectorieel tekenen met Adobe Illustrator - Gevorderd (8 sessies)
- Digitale beeldbewerking met Adobe Photoshop - Gevorderd (8 sessies)
- Contentcreatie met generative AI (6 sessies)

- Optioneel extra traject: digitale fotografie en video voor social media (niet inbegrepen, extra te betalen, enkel in Genk).

DEEL 2:
- In Genk: les op maandag, woensdag en donderdag (onder voorbehoud)
- In Pelt: les op maandag, dinsdag en woensdag (onder voorbehoud)

- Digitale layout met Adobe Indesign - Gevorderd (7 sessies)
- Branding en huisstijldesign (7 sessies)

- Motion graphics design (11 sessies)
- Webtechnieken voor grafici (9 sessies)
- Media en campagneplanning (6 sessies)
- Multimedia content creatie (13 sessies)
- Geïntegreerde elektronica in druk en print - optioneel (7 sessies)
- Eindproefbegeleiding Grafisch Designer Digitale Media (12 sessies).

- Eindproef Grafisch Designer Digitale Media, verdediging van je eindwerk voor een jury (1 sessie).

Werkplekleren/Stage (160 u)
Op een stageplaats kan je meteen je aangeleerde skills aanscherpen en zet je je eerste stappen naar een loopbaan als professioneel vormgever. De stageperiode loopt tijdens de paasvakantie, hou hier rekening mee.

Ondernemerschap
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop en opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Na het slagen voor alle modules (ook Ondernemerschap) heb je een diploma van Grafisch Designer Digitale Media op zak.

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1223.14 excl. BTW
€ 1480.00 incl.
+ Handboeken
€ 70.75 excl. BTW
€ 75.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 1293.89 excl. BTW
€ 1555.00 incl.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 1035.11
  • KO** € 905.72

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Wat is de kost van het Adobe pakket?
De kostprijs voor dit Adobe pakket voor onze cursisten is €65/jaar.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.