Voltijdse dagopleiding Grafisch Designer - Print Media

€ 1530.00 incl.
€ 1270.31 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Grafisch Designer - Print Media

Drukwerk leeft en laat - welja - een diepe indruk na. Al eens de unboxing van een festivalticket gezien? Al helemaal in de sfeer door de grote visuals op datzelfde festival? Van je koffiebeker tot je T-shirt, druk- en printwerk is overal. Daarom steekt de opleiding grafisch vormgever dit jaar in een compleet nieuwe jas. Hier kies je voor een specialisatie in drukwerk en digitale print. Inkt en emotie, dat worden je wapens als designer voor print media.

€ 1530.00 incl.
Tijdsduur
1 jaar
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Als grafisch designer maak je knappe visuele communicatie, van idee tot publicatie. Je goochelt dagelijks met vorm, kleur, tekst en compositie. Jouw voordeel bij SyntraPXL? Je leert de drie belangrijkste Adobe-tools gebruiken: Illustrator, Photoshop en Indesign. Je leert creatief denken, tekenen, branding en designprincipes. Vervolgens duik je diep in de druk- en printwereld. Verpakkingen, grootformaat print, offsetdruk, afwerking (glans, zilver, goud, reliëf, …). Alle toepassingen om de wereld een beetje mooier te maken. Ontwerpen voor druk en print, voor beursstanden en festivalbanners, voor wagenbelettering en interieuraankleding, ...: pak het vast!

Zo verloopt je opleiding:
Van september t.e.m. december (kerstvakantie): techniek eerst
Als grafisch designer beheers je best de drie grote programma's: Adobe Illustrator, Photoshop en InDesign. Met een diepe focus op deze noodzakelijke software maakt je SyntraPXL-opleiding meteen het verschil. Daarnaast leer je al doende werken met tekst, vorm, kleur, de designprincipes en een basis in print- en druktechniek. De beste manier om perspectief en de werking van licht te leren, is met potlood en papier, dus op vrijdagvoormiddag schuif je aan bij waarnemingstekenen.

Wil je in een crash-course de basisbeginselen van foto en video bijleren en zo je marktkansen vergroten? Op je vrije vrijdagnamiddag kan je intekenen op een extra traject 'Digitale fotografie en video met smartphone' (niet inbegrepen bij Grafisch designer, maar apart in te schrijven, met extra kost).

Januari: creativiteit en branding
Na de kerstvakantie en vóór de ondernemersweek komen drie belangrijke skills voor elke vormgever aan bod: de ins en outs van branding en huisstijl, leren je creativiteit beheersen en hoe je werk presenteren.

Februari tot april (paasvakantie): de grote wereld van print- en drukmedia ontdekken
Als designer moet je veelzijdig zijn en met kennis in druk- en printwerk neem je een serieuze voorsprong in de markt. Op dinsdag en vrijdag gaat de brede wereld van print- en drukwerk voor je open, met o.a. verschillende bedrijfsbezoeken. Op de andere dagen van de week heb je tijd om je opdrachten uit te voeren.

Stage: de periode rond (en mét) de paasvakantie is gereserveerd voor stage, hou hier rekening mee. Elk jaar is de stage een onverwacht hoogtepunt voor vele cursisten. In het werkveld leer je jezelf en de sector kennen, met verrassende resultaten én ... elk jaar opnieuw meerdere jobaanbiedingen.

April t.e.m. juni: de laatste sprint
Je techniek en mediumkennis komen samen in gespecialiseerd drukwerkdesign. Hoog tijd om je portfolio aan te vullen met een compleet eindwerk, waarin alles samenkomt. Zweten, zwoegen, vloeken en crunchen, maar altijd met eerlijke feedback en de ondersteuning van je docenten, en dan ...

Eind juni: eindproef
Laat je docenten en een externe vakjury zien hoe je op één jaar tijd de stap naar een breed inzetbare grafisch designer hebt gezet met de presentatie van je eindwerk.

Ga je de uitdaging aan?
Toch liever het volledige pakket? Kijk hier naar het traject Grafisch Designer voor Digitale èn Print Media.

BYOD (Bring Your Own device): als Grafisch Vormgever ga je volledig digitaal aan de slag. Een eigen laptop (PC of Mac) is een must om deze opleiding te volgen.

Sterke computers zijn een serieuze investering, voorzie hiervoor een degelijk budget. Je laptop moet vlot meerdere applicaties van de Adobe Creative Suite simultaan kunnen draaien. De nodige systeemvereisten staan op de site van Adobe vermeld.  Neem deze info mee naar de winkel als je nog een nieuwe laptop moet aanschaffen, zij kunnen je het beste adviseren.

- minimum een 15'' scherm of groter. Met een scherm van 13" heb je weinig werkruimte in je tekenprogramma's
- minstens 8Gb werkgeheugen, maar best 16Gb RAM
- minimum 1Gb video ram geheugen en een krachtige processor.

SOFTWARE: een abonnement op Adobe Creative Cloud is verplicht.

Photoshop, Illustrator en Indesign zijn de drie programma's die je het hele jaar gebruikt. Daarnaast is het mogelijk dat we Adobe XD, Acrobat of een ander programma inschakelen. Met een abonnement op Adobe Creative Cloud heb je toegang tot al deze software en vele fonts en andere goodies. Als je als cursist bent ingeschreven bij SyntraPXL krijg je een fikse korting op Creative Cloud. Wij bezorgen je de procedure om het volledige pakket aan te schaffen met je studentenkorting. Installeer Illustrator, Photoshop en InDesign voor aanvang van de eerste les, dan kunnen we meteen aan de slag.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Alle info over op kot gaan lees je hier.

Iedereen die een loopbaan als designer voor ogen heeft, of grafisch vormgeving en visuele communicatie wil toepassen in haar/zijn huidige activiteit. Grafisch vormgeven is een zeer breed veld van toepassingen en mogelijkheden. In deze opleiding leggen we het accent op het zeer brede gamma van print- en druktoepassingen. De drukwereld heeft met de opmars van digitale media een hele shift doorgemaakt, is springlevend en op zoek naar creatievelingen die met nieuwe toepassingen in deze traditionele technieken aan de slag gaan.

De nieuwe opleiding Grafisch Designer - optie Print Media, duurt 1 jaar

DEEL 1: van september tot eind januari heb je elke dag les (niet noodzakelijk volledige dagen).

- Vectorieel tekenen met Adobe Illustrator - Basis (8 sessies)
- Digitale beeldbewerking met Adobe Photoshop - Basis (8 sessies)
- Digitale layout met Adobe Indesign - Basis (8 sessies)

- Initiatie waarnemingstekenen (14 sessies)
- Presentatie- en creativiteitstechnieken (7 sessies)
- Inleiding tot print- en drukproductie (8 sessies)
- Typografie, kleurkennis en designprincipes (8 sessies)

- Vectorieel tekenen met Adobe Illustrator - Gevorderd (8 sessies)
- Digitale beeldbewerking met Adobe Photoshop - Gevorderd (8 sessies)
- Contentcreatie met generative AI (6 sessies)

DEEL 2 - Print Media: van februari tot eind juni heb je les op dinsdag, woensdag en vrijdag (niet noodzakelijk volledige dagen)

- Digitale layout met Adobe Indesign - Gevorderd (7 sessies)
- Branding en huisstijldesign (7 sessies)

- Orderbegeleiding drukwerk (7 sessies)
- Gevorderde digitale printtechnieken (8 sessies)
- Gevorderde druktechnieken (8 sessies)
- Packaging, labels en POS (10 sessies)
- Afwerking en veredeling in druk en print (6 sessies)
- Geïntegreerde elektronica in druk en print - optioneel (7 sessies)
- Eindproefbegeleiding Grafisch Designer Print Media (12 sessies)

- Eindproef Grafisch Designer Print Media, verdediging van je eindwerk voor een jury (1 sessie).

Werkplekleren/Stage (160 u)
Op een stageplaats kan je meteen je aangeleerde skills aanscherpen en zet je je eerste stappen naar een loopbaan als professioneel vormgever. De stageperiode loop tijdens de paasvakantie, hou hier rekening mee.

Ondernemerschap
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop en opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Na het slagen voor alle modules (ook Ondernemerschap) heb je een diploma van Grafisch Designer Print Media op zak.

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1223.14 excl. BTW
€ 1480.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 1270.31 excl. BTW
€ 1530.00 incl.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 1016.25
  • KO** € 889.22

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.