Planman

9 years 2 months geleden

Ambitieus. Ondernemend. ‘A man with a plan’ zoals hij zichzelf noemt. De kersverse dertiger Ruan Holsteyns bruist van ambitie. Zijn marketingopleiding aan de hogeschool maakte hij niet af, maar dankzij de SYNTRA Business-opleiding Social Media Marketing voert ie vandaag toch een droomjob uit.

​“Ik ben een duizendpoot. Ik organiseer en onderneem graag. Na mijn humaniora was de hogeschoolopleiding Marketing een logische zet. Het eerste jaar maakte ik netjes af, maar tijdens het tweede jaar gaf ik er de brui aan. Ik miste praktijk. Theorie is noodzakelijk, dat besefte ik wel. Maar uitsluitend theorie was te saai”, zegt Ruan Holsteyns. “Bovendien was ik naast mijn studies nog met duizend en één andere dingen bezig. Ik organiseerde feestjes en evenementen. In het begin voor een honderdtal personen maar al snel kon ik 1.200 mensen bij elkaar krijgen. Aangezien ik veel liever mijn handen uit de mouwen stak, zocht ik een job en zei ik de hogeschool vaarwel.”

Leergierig

Ruan Holsteyns ging – zonder bachelordiploma maar met flink wat motivatie – aan de slag bij BASE en groeide uit tot winkelmanager. “Omdat ik erg leergierig ben, sloot ik extra opleidingen niet uit. Toen ik een drietal jaar geleden hoorde over een kortlopende opleiding Social Media Marketing bij SYNTRA Business, heb ik me onmiddellijk ingeschreven. De uren waren ideaal; ik kon rechtstreeks na het sluiten van de winkel naar de les. Social media was toen bij bedrijven stilaan aan het groeien en het leek me ook voor de BASE-winkel een goede zet om meer visibiliteit te creëren. De opleiding voldeed perfect aan mijn verwachtingen”, legt Ruan Holsteyns uit. “Uiteraard was er een theoretisch deel maar we gingen al snel zelf aan de slag. Een marketingplan uitschrijven, de verschillen tussen allerlei platformen leren kennen, de filosofie achter de sociale netwerken… het kwam allemaal aan bod.”

Geen bachelordiploma nodig

Vandaag werkt Ruan Holsteyns als consultant voor goudengids.be. “Ik adviseer klanten die hun business willen doen groeien. We zorgen onder andere voor hun zoekmachineoptimalisatie, e-mailmarketing en het ontwikkelen van websites en apps”, verduidelijkt Holsteyns. “Nee, tot nu toe heb ik geen negatieve ervaringen gehad omdat ik geen bachelordiploma op zak heb. Mijn getuigschrift van de opleiding Social Media Marketing, mijn zin voor ondernemen en een grote portie motivatie waren ook wat waard. Weldra starten we met evenementen rond digitale marketing voor klanten en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik heb al wat ervaring op dat vlak maar ben van plan om nog een extra kortlopende opleiding ‘Spreken voor een groep’ te volgen bij SYNTRA Business.”

Kansen grijpen

“Ik houd ontzettend veel van uitdagingen en probeer altijd te groeien of te verbeteren. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak”, aldus Ruan Holsteyns. “Dankzij SYNTRA Business heb ik de vakken die ik niet interessant vind overgeslagen en echt kunnen focussen op de onderwerpen die ik wel relevant vind. Bovendien heb ik al sneller werkervaring kunnen opsnuiven dan iemand die achter de schoolbanken zit en dat telt voor sommige werkgevers ook. Ik zit hier goed bij goudengids.be, ik heb een leuke, afwisselende job en krijg mooie kansen. Mijn jongensdroom? Zelfstandig ondernemen. Maar dat is nog niet voor onmiddellijk.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Het opleidingsplan en de arbeidsdeal
Business

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet. Een bedrijfsopleiding boeken kan nog steeds, maar met ons open aanbod van kortlopende opleidingen, certificeringen en bijscholingen kunnen we de gekende business-kwaliteit leveren op kleine schaal. Laat je inspireren door ons aanbod en schrijf nu alvast in! Ontdek het nieuw opleidingsaanbod!

Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.

Business

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

De bescheiden Vlaming beseft vaak niet dat België het wafelland bij uitstek is. Eva Taes, HR-manager, kan daar in geuren en kleuren over vertellen: "We leveren aan ongeveer alle supermarkten in België, in Europa en zelfs verschillende landen buiten Europa." Bij de schrijver van dit artikel hebben vooral de geuren indruk gemaakt, want de heerlijke geur van versgebakken wafels overvalt je al op de parking. Bij het betreden van de productiehal zorgt het intens wafelaroma zelfs voor een instant hongergevoel. Maar wie zich niet laat afleiden, ziet meteen een voedingsbedrijf waar mensen en moderne machines samenwerken voor een efficiënt productieproces. Want wie in de voedingsindustrie aan de top wil blijven, moet kwaliteit en performantie hand in hand laten gaan.

Business

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND