Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

5 months 3 weeks geleden

Om de werkzaamheidsgraad in België tegen 2030 te verhogen tot 80%, voerde de federale overheid de arbeidsdeal in. Die arbeidsdeal omvat tal van regelingen met als doel de arbeidsmarkt te hervormen en meer flexibiliteit voor zowel medewerkers als werkgevers te garanderen. Bedrijven met 20 of meer medewerkers moeten bijvoorbeeld een jaarlijks opleidingsplan voor medewerkers opstellen. Maar wat houdt zo’n opleidingsplan in en waar moet het aan voldoen? Je ontdekt er alles over in deze blog! 

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal

Wat houdt de arbeidsdeal in?  

Eén van de voornaamste maatregelen in de arbeidsdeal is het verplicht opstellen van een jaarlijks opleidingsplan voor ondernemingen met 20 of meer medewerkers. Zo’n plan omvat alle opleidingen die medewerkers kunnen volgen en voor wie ze bestemd zijn. Alle formele (bijv. een opleiding aan SyntraPXL Business) en informele opleidingen (bijv. een on-the-job training of deelname aan beurs of conferentie) zijn erin vervat. Bovendien kan je ook digitale opleidingen in het plan opnemen.  

Bestaat jouw onderneming uit minimaal 10 en maximaal 20 medewerkers?

Dan hoef je als werkgever geen jaarlijks opleidingsplan op te stellen. Let wel: het individueel opleidingsrecht is wel van toepassing. Zo hebben alle medewerkers, ongeacht hun functie of vakgebied, het recht om deel te nemen aan opleidingen ne bijscholingen. Voor ondernemingen met minder dan 10 medewerkers geldt deze wetgeving niet. 

Op hoeveel opleidingsdagen hebben mijn medewerkers recht?
Het aantal opleidingsdagen waarop jouw medewerkers recht hebben, hangt af van de grootte van je bedrijf
Heb je minder dan 10 medewerkers in dienst? Dan geldt deze wettelijke verplichting niet voor jouw bedrijf.
Bestaat jouw personeelsbestand uit minimaal 10 en maximaal 20 medewerkers? Dan geldt een individueel opleidingsrecht van minstens één dag per jaar voor een voltijdse medewerker die het hele jaar in dienst is.
Heb je 20 of meer medewerkers in dienst? Dan hebben medewerkers vanaf 1 januari 2024 recht op minimaal 5 opleidingsdagen per jaar.

Hoe stel ik een opleidingsplan op? 

Het opstellen van een opleidingsplan is voor veel ondernemingen een waar huzarenstukje. Bij SyntraPXL Business helpen we jou hier graag bij. Samen brengen we de skill gap in kaart, oftewel het verschil tussen de huidige vaardigheden en expertise van je medewerkers en de benodigde vaardigheden en expertise voor zijn of haar functie. Vervolgen stippelen we een opleidingstraject op maat van jouw medewerkers op. Zo garanderen we dat de opleidingen steeds aangepast zijn aan de behoeften van jouw medewerkers en dat jij de arbeidsdeal efficiënt kan doorvoeren. 

Hulp nodig? Neem contact op met SyntraPXL business!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.

Business

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

De bescheiden Vlaming beseft vaak niet dat België het wafelland bij uitstek is. Eva Taes, HR-manager, kan daar in geuren en kleuren over vertellen: "We leveren aan ongeveer alle supermarkten in België, in Europa en zelfs verschillende landen buiten Europa." Bij de schrijver van dit artikel hebben vooral de geuren indruk gemaakt, want de heerlijke geur van versgebakken wafels overvalt je al op de parking. Bij het betreden van de productiehal zorgt het intens wafelaroma zelfs voor een instant hongergevoel. Maar wie zich niet laat afleiden, ziet meteen een voedingsbedrijf waar mensen en moderne machines samenwerken voor een efficiënt productieproces. Want wie in de voedingsindustrie aan de top wil blijven, moet kwaliteit en performantie hand in hand laten gaan.

Business

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND

In deze opleiding geeft onze trainer, Karl Boumans, managers, ondernemers en leidinggevenden een volledige introductie in het leidinggeven op afstand. Naast een goede organisatiestructuur geeft hij ook praktische tips die je meteen in jouw bedrijf kan toepassen. Deze workshop bestaat uit vier sessies van drie uur en wordt aangepast aan de noden en wensen van het bedrijf.

Business

OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT