DEME innoveert met SYNTRA Business

7 years 1 month geleden

Dat drones fors in de lift zitten, hoeft niet te verbazen! Inspecties op hoogte, monitoring van gewassen, de opvolging van bouwprojecten, het opmeten en uittekenen van bestaande gebouwen in 3D, Het zijn maar enkele voorbeelden van toepassingen waarvoor dronetechnologie gebruikt kan worden.

In de meest uiteenlopende sectoren zorgen ze voor een hogere efficiëntie, dragen ze bij aan de veiligheid van de medewerkers en brengen ze lagere kosten van specifieke operaties met zich mee. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Niet verwonderlijk dus dat de opleiding tot dronepiloot bij de Drone Pilot Academy van SYNTRA Business een schot in de roos is. Ook de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME trekt de kaart van de drones en ook medewerkerMichaël Declerck en zijn collega'svolgden een drone-opleiding bij SYNTRA Business. Dat de lessen overdag en op korte termijn gegeven werden, was voor ons doorslaggevend, aldus de DEME-medewerkers. SYNTRA Business beantwoordde perfect aan onze vraag en daarom kozen we er dan ook voor om met hen in zee te gaan.

Theorie

Opmerkelijk was dat niemand van de cursisten ervaring met de luchtvaart had. Eigenlijk was alles nieuw voor ons: het leren over de werking van de luchtvaart, de wetgeving, de meteokennis die we moesten opnemen, de communicatie in de luchtvaart, sprak Michaël bewonderenswaardig over de cursus. De theorie is toch wel een serieuze hap waar je doorheen moet, maar door de theorie is de praktijk wel experimenteren en genieten, vult Lorentz aan. Het moment waar de meeste cursisten naar uitkeken, was uiteraard die eerste vlucht. De DronePort , gelegen op een voormalige militaire locatie in Brustem, draagt nog extra bij tot het mysterieuze. Het moment dat je voor de eerste keer met een drone gaat vliegen is een moment vol spanning en opwinding dat mij nog lang zal bijblijven, mijmert Michaël.

Evaluatie opleiding

De opleiding werd onlangs succesvol afgerond en elk van de deelnemers mocht trots zijn certificaat in ontvangst nemen. Na afloop bleken ze erg tevreden. Ze quoteerden de opleiding met een mooie 8,5/10. Deze hoge score is te danken aan de goede organisatie en begeleiding. Dit zorgde ervoor dat de opleiding aangenaam is verlopen.

De docent

De docent, Tom Verstappen, kreeg met een score van 9,3/10 een onderscheiding van de deelnemers. De docent weet duidelijk waar hij mee bezig is. Hij staat met beide voeten in de praktijk en illustreert dit dan ook maar al te graag met voorbeelden uit zijn ervaring.

Aanbod

De docenten van SYNTRA Business hebben veel praktijkervaring en zijn heel toegankelijk. Daardoor kunnen ze de opleiding ook aanvullen met praktische informatie en is het makkelijk om ook buiten de cursus om bijkomende vragen te stellen was de conclusie van deelnemer en zaakvoerder van DroneFun, Gino De Wachter. Onze mogelijkheden zijn eindeloos. Wij ontwikkelen volledige opleidingstrajecten op vraag van de klant. De inhoud, doelstellingen, locatie, tijd en/of docent bepalen we in samenspraak. Bovendien helpen wij onze klanten de opleidingskosten te drukken door hen te informeren over de beschikbare sectorfondsen en subsidies, klinkt het bij SYNTRA Business zelf.

Veiligheid boven alles

Veiligheid gaat boven alles in de luchtvaart en dus ook in de dronewereld. Tijdens de opleiding, Drone pilot klasse 1 (in Nederland: Drone pilot ROC )van SYNTRA Business, werd snel duidelijk dat het aanleren van een attitude gericht op veiligheid van cruciaal belang is om een goede dronepiloot te worden. aldus Ann Neuts, freelance IT-consultant engepassioneerd door drones en dataverwerking met drones.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Het opleidingsplan en de arbeidsdeal
Business

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet. Een bedrijfsopleiding boeken kan nog steeds, maar met ons open aanbod van kortlopende opleidingen, certificeringen en bijscholingen kunnen we de gekende business-kwaliteit leveren op kleine schaal. Laat je inspireren door ons aanbod en schrijf nu alvast in! Ontdek het nieuw opleidingsaanbod!

Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.

Business

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

De bescheiden Vlaming beseft vaak niet dat België het wafelland bij uitstek is. Eva Taes, HR-manager, kan daar in geuren en kleuren over vertellen: "We leveren aan ongeveer alle supermarkten in België, in Europa en zelfs verschillende landen buiten Europa." Bij de schrijver van dit artikel hebben vooral de geuren indruk gemaakt, want de heerlijke geur van versgebakken wafels overvalt je al op de parking. Bij het betreden van de productiehal zorgt het intens wafelaroma zelfs voor een instant hongergevoel. Maar wie zich niet laat afleiden, ziet meteen een voedingsbedrijf waar mensen en moderne machines samenwerken voor een efficiënt productieproces. Want wie in de voedingsindustrie aan de top wil blijven, moet kwaliteit en performantie hand in hand laten gaan.

Business

OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT