Basis wijnproeven
- Waarom kiezen voor SyntraPXL?
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Onder proeven verstaan we het waarnemen met onze ogen (kleur, helderheid,..), neus (geur) en uiteraard met onze mond (smaak). Je leert de verschillende algemene smaken onderscheiden (zout, zuur, bitter, zoet, umami). Daarna dompelen we je onder in de typische smaakonderdelen van de wijn (ingrediënten, structuur, afdronk,..) en leer je deze al doende (h)erkennen.
Uiteraard wordt elk stukje theorie overvloedig getoetst aan de praktijk door tijdens de cursus wijnen van allerlei origines, soorten, kwaliteiten en genres te degusteren. Ook de diverse druivensoorten worden aangehaald en hun typische kenmerken (smaak, geur, kleur) in de wijntoepassingen.
Deze opleiding geeft je een goede basis in het proeven van wijn. Hier leer je op een andere manier te genieten van wijn, en kan je op degustaties een deskundige keuze maken voor je de wijn aankoopt of je wijnkaart samenstelt.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?- Inleiding: zintuigen, elementaire degustatietechnieken, omgevingsfactoren
- Gustatieve fase: proces wijn maken en druivenrassen
- Proeven en werken met degustatiefiches, blind proeven en quoteren
- Degustatie van wijn
Prijssamenstelling per jaar of deel
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
Start | Einde | Lokaal | |
---|---|---|---|
wo 12/02/2025 | 19:00 | 22:00 | G1.42 |
wo 19/02/2025 | 19:00 | 22:00 | G1.42 |
wo 26/02/2025 | 19:00 | 22:00 | G1.42 |
wo 12/03/2025 | 19:00 | 22:00 | G1.42 |
wo 19/03/2025 | 19:00 | 22:00 | G1.42 |