Zytholoog/Bierkenner
Zytholoog/Bierkenner
- Waarom kiezen voor SyntraPXL?
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
De zytholoog (afkomstig van het Griekse woord ‘zythos’ = bier) is naar analogie met de sommelier in de wijnbranche, dé bierkenner bij uitstek. Binnen de opleiding zytholoog wordt naast een basiskennis bier diep ingegaan op het professioneel bierproeven (a.d.h.v. degustatiefiches e.d.) en wordt een grondige kennis verworven in de combinatie bier en gastronomie.
Na deze opleiding heb je voldoende kennis en kunde verworven om;
- in de gastronomie gepaste bieren bij een menu te adviseren en kundig te serveren
- een bierkaart op te stellen en de bieretiketten toe te lichten
- professioneel bier te degusteren/proeven
- het brouwen, bottelen en bewaren van bier toe te lichten
- de verschillende biertypes te onderscheiden
- het productieproces van bieren en de diverse grondstoffen die gebruikt worden te onderscheiden
- de verschillende (wetenschappelijke) categorieën van de smaken van bier in te delen en te herkennen
- de keuze van de grondstoffen inzake de bereidingswijze van het bier die determinerend zijn voor de smaken te verklaren
- de verschillende classificaties van de bieren (hoge gisting, lage gisting en spontane gisting en de betreffende onderverdelingen, voornamelijk Belgische bieren) te onderscheiden
- een volledige ‘bierdienst’ te vervullen
Doorheen de opleiding zal er op regelmatig basis praktische ervaring opgedaan worden inzake het leren bier degusteren en analysen.
- Cursisten uit de bestaande horeca en voeding opleidingen
- Professionelen uit de horeca- en voedingssector
- Restaurants, voedingsspeciaalzaken, drankenhandels, bierconsulenten
Werknemers met paritair comité 218-220 kunnen 50% van het inschrijvingsgeld recupereren via Alimento. Je dient dan via je werkgever ingeschreven te worden en een factuur aan te vragen.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?1ste jaar
Bier leren proeven (24u)
Bier en zijn grondstoffen (20u)
Brouwproces en gisting (24u)
Biersommeliertechnieken (24u)
Bierwetgeving en marketing (24u)
Bierstijlen (28u)
2de jaar
Bier en gastronomie (40u)
Eindproef Zytholoog (1u)
Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.