Bakker Duaal leren

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Bakker Duaal leren

Bij SyntraPXL Duaal leren kom je één dag naar de campus en ga je vier dagen werken. Je leert de kneepjes van het vak door een ervaren expert, mentor op de werkvloer. 

Sector
Voeding
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Het beroep van bakker is een echte ambacht. 's Nachts werken is geen probleem. Als bakker leer je verschillende degen bereiden, verwerken en bakken. Spuit-, snij-, roltechnieken, je leert ze allemaal. Die finishing touch is een must om jouw product verkoopsklaar te maken. Maar ook de planning, administratieve taken, uitstalling, promotie en opvolging van hygiëne- en voedselveiligheid zijn een cruciaal aspect van het vak. Het specialisatiejaar 'Chocolatier' is dan weer een extraatje aan kennis en kunnen. Van pralines tot allerlei overheerlijke, goed ogende chocoladebereidingen. 

De inschrijvingskost bedraagt €205 per cursusjaar.

Heb je nog vragen? Ben je overtuigd?
Contacteer ons dan op het nummer 011/30 32 20 of via duaalleren@syntrapxl.be

Medewerker (banket)bakkerij Duaal:

  • 15-25 jaar
  • 2de graad secundair onderwijs
  • De opleiding duurt 2 jaar

Brood- en banketbakkerij Duaal:

  • 15-25 jaar
  • 3de graad secundair onderwijs
  • De opleiding duurt 2 jaar
  • Cursisten die al een secundair diploma op zak hebben, kunnen deze opleiding ook volgen

Chocolatier Duaal:

  • Vanaf 15 jaar (geen leeftijdsgrens)
  • Minstens het 2de leerjaar van de 3de graad behaald
  • Specialisatiejaar
    • De opleiding duurt 1 jaar
    • Schoolse voorkennis vereist

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Medewerker (banket)bakkerij Duaal:

  • Bereiden, verwerken, bakken verschillende soorten degen
  • Afwerken bakkerij- en banketbakkerijproducten
  • Bewaren en verpakken bakkerij- en banketbakkerijproducten

Brood- en banketbakkerij Duaal:

  • Bakkerijproducten
  • Organisatie (banket)bakkerij
  • Verkoop (banket)bakkerij
  • Banketbakkerijproducten

Chocolatier Duaal:

  • Pralines
  • Chocoladestukken
  • Koekjes
  • Verkoop chocoladeproducten en koekjes
  • Organisatie chocolaterie

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.