Performant projectmanagement

6 years 10 months geleden

Een strak geregisseerde projectmanagementmethode die toepasbaar is voor eender welk project. Eén die bovendien zowel een meerwaarde voor uw klanten als voor uw medewerkers – met weinig of net veel ervaring - betekent. Dat is de belangrijkste conclusie die Akkermans & Partners trekt uit de maatopleiding ‘ PRINCE2 ’.

Akkermans & Partners beschikt over een grote poule aan verzekeringsprofessionals die inzetbaar zijn in vier disciplines: operational support, IT-sourcing, project support en interim management. Voor die twee laatste disciplines klopte Akkermans & Partners aan bij SYNTRA Business voor een maatopleiding PRINCE2, acroniem voor ‘Projects in Controlled Environments’ - versie 2. Operations Director Stijn Van Houdenhove : “Voor ons is PRINCE2 om meerdere redenen een interessante projectmanagementmethode. Ten eerste sluit ze naadloos aan op onze visie. Want al onze medewerkers hebben één ding gemeenschappelijk: de drive en motivatie om de beste in het verzekeringsvak te worden en te blijven. Daarbij zoeken we naar een goed evenwicht tussen een uitmuntende service voor de klant en de ruimte om te groeien voor onze medewerkers. Met respect voor de omgeving.”

Praktijkvoorbeelden

Een tweede belangrijke reden om in te zetten op PRINCE2, was het feit dat veel klanten van Akkermans & Partners dat systeem al hanteerden. “Als onze consultants diezelfde methodiek beheersen, betekenen we een extra meerwaarde voor hen”, aldus commercieel directeur Dirk Vervoort . “Daarom gingen we op zoek naar een geschikte opleiding. Enerzijds een opleiding die een springplank is voor junior medewerkers die de stap van operational support naar project support zetten. Anderzijds een opleiding die ook aan ervaren analisten een houvast biedt om hun eerste projecten als projectmanger in goede banen te leiden.” Stijn: “SYNTRA Business wist ons te overtuigen met zijn maatwerk. Zo ging het op zoek naar een trainer wiens waarden perfect aanleunen bij de waarden van ons bedrijf en mochten onze medewerkers zelf praktijkvoorbeelden aanreiken, waar dan tijdens de opleiding dieper werd op ingegaan. Bovendien maakte de trainer er geen enkel probleem van om de opleiding na de kantooruren te geven én kon de opleiding bij ons op kantoor plaatsvinden.”

40% terugbetaald

PRINCE2 klinkt misschien wel als droge materie, het is dus de kunst om het op een levendige manier over te brengen naar de groep. “Iets wat de trainer uitstekend wist te doen. Uiteraard is er een verplicht stuk theorie, maar de balans tussen theorie en praktijk zat zeker snor. De opleiding was ook doorspekt met nuttige voorbeelden uit onze sector, een grote troef! En wat ons ook aangenaam verraste: na de tweede sessie werd ons de vraag gesteld of de opleiding aan onze verwachtingen voldeed en of er eventueel bijsturingen nodig waren voor de volgende drie sessies. Het maatwerk dat SYNTRA Business levert gaat dus erg ver.” Verder zijn Dirk en Stijn tevreden over het prijskaartje van de maatopleiding. “We hoeven er geen doekjes om te winden dat PRINCE2 een dure opleiding is. Maar via de kmo-portefeuille konden we 40% van het inschrijvingsbedrag recuperen. Als u dat in rekening brengt, dan kan u alleen maar concluderen dat de prijs voor zo’n diepgaande maatopleiding correct is.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Het opleidingsplan en de arbeidsdeal
Business

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet. Een bedrijfsopleiding boeken kan nog steeds, maar met ons open aanbod van kortlopende opleidingen, certificeringen en bijscholingen kunnen we de gekende business-kwaliteit leveren op kleine schaal. Laat je inspireren door ons aanbod en schrijf nu alvast in! Ontdek het nieuw opleidingsaanbod!

Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.

Business

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

De bescheiden Vlaming beseft vaak niet dat België het wafelland bij uitstek is. Eva Taes, HR-manager, kan daar in geuren en kleuren over vertellen: "We leveren aan ongeveer alle supermarkten in België, in Europa en zelfs verschillende landen buiten Europa." Bij de schrijver van dit artikel hebben vooral de geuren indruk gemaakt, want de heerlijke geur van versgebakken wafels overvalt je al op de parking. Bij het betreden van de productiehal zorgt het intens wafelaroma zelfs voor een instant hongergevoel. Maar wie zich niet laat afleiden, ziet meteen een voedingsbedrijf waar mensen en moderne machines samenwerken voor een efficiënt productieproces. Want wie in de voedingsindustrie aan de top wil blijven, moet kwaliteit en performantie hand in hand laten gaan.

Business

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND