Renovatiecoördinator

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Renovatiecoördinator

Ten laatste in 2030 moeten alle gebouwen in Vlaanderen voldoen aan de strenge eisen qua energieprestatie i.k.v. het renovatiepact. Tijdens de renovaties die daaruit voortvloeien, komen veel nieuwe en duurzame technieken aan bod om het gebouw of woning energiearm/-neutraal te maken.  

Het B.I.V. erkent deze opleiding met 20 punten voor de verplichte permanente vorming van vastgoedbemiddelaars en syndici.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

De renovatiecoördinator is van in de voorbereidingsfase betrokken partij en begeleidt het renovatieproces tot aan de definitieve oplevering, dit in overleg met de opdrachtgevers, architecten, bouwfirma's en afwerkingsbedrijven, onderaannemers en verschillende installateurs. De coördinator waakt over de kwaliteit en adviseert mogelijke technieken. De coördinatie van zulke renovatie vergt dus heel wat kennis. Kennis die wij jou bieden in deze gloednieuwe hoogkwalitatieve opleiding. 

De opleiding leidt op tot een ondernemer die innovatieve en vernieuwende diensten in renovatie voor particuliere woningbouw aanbiedt, opgebouwd vanuit een combinatie van kennis, knowhow en technologieën in de bouw, elektro, HVAC en industriële technieken.

Personen die reeds professioneel actief zijn in de bouw en die over de nodige kennis en ervaring beschikken binnen het vakgebied bouwtechniek in het algemeen.

Bouwstenen: 

1. Introductie tot renoveren  (12 uur)

2. Bouwfysica (32u)

3. Bouwtechnologie - constructies (40 uur)

4. Bouwtechnologie - technieken (32u)

5. Analyse en remediëring bestaande gebouwen - constructies  (41u)

6. Analyse en remediëring bestaande gebouwen - technieken  (33u)

7. Toegepaste bedrijfsvoering  (36u)

8. Asbest - eenvoudige handelingen  (8u)

9. Eindproef renovatiecoördinator (1 uur)

Deze opleiding loopt over 2 jaren avondonderwijs.   


Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Wat is het afsprakenkader voor hybride lessen?
We verwachten een actieve en respectvolle deelname. Log minstens vijf minuten voor aanvang van de les in om technische problemen op te lossen. Controleer op voorhand je internetverbinding en kies een rustige omgeving om afleiding te minimaliseren. Online lessen (beeld & geluid) zullen worden opgenomen. Hou bij hybride lessen altijd rekening met externe regelgeving (kinderbijslag, VOV, VDAB, ...)

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.