Microcement voor wanden, vloeren & badkamers

€ 498.00 incl.
€ 411.57 excl. BTW

Microcement voor wanden, vloeren & badkamers

Renoveren zonder breekwerken ?
Met een dikte van slechts 3 millimeter kunt u met microcement bestaande oppervlakken zoals wanden en vloeren volledig vernieuwen zonder ze te hoeven verwijderen.  Ideaal voor de renovatie van uw woning.  
Maar ook bij nieuwbouw kan u die warme, unieke én naadloze betonlook creëren zonder het gebruik van beton.   
Daarnaast is microcement ook watervast waardoor het ook uiterst geschikt is voor toepassingen in de badkamer.
Een veelzijdige toepassing die steeds meer wint aan populariteit.

€ 498.00 incl.
Tijdsduur
3 sessies op 3 weken
Onze klanten geven ons »

In detail

WEGENS SUCCES NIEUWE SESSIES IN NAJAAR 2024

Microcement is een dunne, decoratieve betonpleister die een naadloze afwerking biedt voor vloeren, muren en andere oppervlakken zoals douches of zelfs buitentoepassingen. Naast de esthetische aantrekkingskracht en de flexibiliteit van het materiaal heeft microcement een revolutie teweeggebracht in moderne bouwtoepassingen & -afwerkingen.
Een van de grootste voordelen van microcement is de veelzijdigheid: je kan microcement toepassen (microtopping) op bijna elk oppervlak: beton, hout of zelfs keramische tegels. 
Dit maakt het een uitstekende keuze voor renovatieprojecten, omdat het vaak de noodzaak van het verwijderen van bestaande materialen elimineert.   Oude vloeren en muren kunnen een geheel nieuwe uitstraling krijgen zonder veel sloop- en bouwwerkzaamheden.  
Niet enkel is het bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken, microcement is ook duurzaam en ecologisch gezien de lokale productie en de recuperatie van bestaande materialen.
Al die kwaliteiten dankt microcement aan een unieke samenstelling van cement en polymeren die zorgen voor een extreem hoge hechtingskwaliteit op de meest diverse oppervlakken.
Het aanbrengen gebeurt in egale, dunne lagen boven elkaar aangebracht.  
Het resultaat is een strak maar toch warm uitzicht en een geheel met minder “tekening-gevoel” dan de meeste betonoppervlaktes.  
De dunne lagen zijn dan weer perfect wanneer je vloerverwarming gebruikt in de woning.

In een eerste workshop Microcement - wanden leert de cursist het zelf aanbrengen van microcement op wanden (verticale toepassingen).  
Daarna komen in een tweede deel Microcement - vloeren de horizontale toepassingen aan bod (incl. egaliseren, wegwerken van tegelvoegen,...) om tenslotte de waterdichte toepassingen (zoals een douchegoot) in de module Microcement - badkamer.

Docent Kurt Maessen is exclusief verdeler van MDP® microcement voor de professionele markt.   
Dankzij een unieke "ready mix" methode krijgt de verwerker/uitvoerder steeds hetzelfde, perfecte eindresultaat kant en klaar in de pot.  
Waar andere fabrikanten van microcement of betonstuc enkel poeders en kleurstof leveren, verlies je met MDP microcement geen tijd met het afwegen en afmeten van water, kleurstof en poeder.  De kans op kleurverschillen (en kilo's overschotten) is daarmee van de baan. 
Naast de standaard kleuren zijn trouwens alle kleuren op maat te verkrijgen.
Kurt Maessen geeft vaker workshops aan professioneel cliënteel maar voor SYNTRAPXL komt hij graag de kunst en de voordelen van microcement demonstreren.

Professionele verbouwers - zelfbouwers
Schrijnwerkers
Plafonneerders/Pleisterwerkers/Schilders
Metselaars
Interieurinrichters - decorateurs
Iedereen die wilt (door)groeien in schilder- of interieurbranche

Workshop/praktijkopleiding "Microcement" wordt georganiseerd op 3 avonden:

AVO 1 : WANDEN
Workshop 'Basisbeginselen van microcement' - Eerste 'try out' op MDF 60x60cm
Voorbereiding : 80% van het werk - stuc primer & aqua fix worden op een gipskarton wand aangebracht
Na de pauze (droogtijden) gaan de cursisten aan de slag op een heuse gipskartonwand, netjes afgesmeerd ter beschikking van de cursisten. 

AVO 2 : VLOEREN
In ons BouwLab op T2 campus worden naast gipskartonwanden ook kleine ruimtes met vloertegels ter beschikking van de cursisten.  Samen met de docent leer je hoe je een egalisatielaag kan aanbrengen en heb je de stuc primer en de aqua fix reeds aangebracht op de bestaande vloeren.  Het aanbrengen van de microcement laag op de behandelde vloeren is nu aan de cursist om tot een goed einde te brengen.

AVO 3 : BADKAMER
In de laatste sessie ga je zelf verder aan slag op de (tegel)wanden of werk je de (tegel)vloeren verder af door het aanbrengen van extra microcement lagen.  Wie dat wenst kan zelfs een proefopstelling van een douche mét douchegoot onder handen nemen. 

Cursisten geven letterlijk hun eigen schwung en voltooien de workshop onder begeleiding van een ervaren docent.
Maximimum 12 deelnemers om een maximale interactie te garanderen.  

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 329.75 excl. BTW
€ 399.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 81.82 excl. BTW
€ 99.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 411.57 excl. BTW
€ 498.00 incl.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 329.26
  • KO** € 288.10

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.