Interieurstylist
Interieurstylist
- Waarom kiezen voor SyntraPXL?
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Het traject is modulair opgebouwd. In het eerste jaar leer je de basisprincipes van opmeten, het schetsen van een eenvoudig grondplan en het maken van een volledig ontwerp/kleuradvies voor een woning. Na deze opleiding kan je het ontwerp omzetten in een actuele digitale tool en het op een aantrekkelijke en veelzijdige manier presenteren, rekening houdend met de wens van de klant. In het tweede jaar ligt de focus op het stylen van een ruimte/woning waarbij rekening wordt gehouden met de kostprijs, materialen, verlichting en kleurgebruik in een ruimte. In het stylen van het 2e jaar volg je de modules business styling, textieladvies en interieurstyling.
Bekijk de getuigenis van cursiste Evi hier.
Wij bieden ook de opleiding interieurinrichter aan. Bekijk het verschil op deze pagina: http://www.syntrapxl.be/nieuws/syntra-maakt-het-verschil-interieurinrichter-vs-interieurstylist.
De opleiding omvat veel projecten. Het is niet onbelangrijk dat je creatief en gemotiveerd bent om naast de opleiding nog aan zelfstudie te doen, thuisopdrachten en examenprojecten uit te werken, regelmatig beurzen en bedrijven te bezoeken en je verder in trends en vaktijdschriften te verdiepen.
Grondstoffen:
Inbegrepen: digitale syllabus, kleurenwaaier en kleuroefeningen, licentie sketchUP
Niet inbegrepen: tekenmateriaal zoals vulpotlood 0,5mm, met potloodminnes HB of H, tekenlat 30 cm, 2 tekendriehoeken (beide met inktrand) 30°-60° en 45°-45°, gom (rotring, steadler,…), papierplakband, passer met draaiwiel, stiftjes 0,2, 0,3, 0,5 en 0,7mm, 3st A1 onderlegpapier (egaal-licht-wit papier 80x100cm), houten schetspotlood, normaal HB, schetspapier A4 (21x29,7cm), kalkpapier, Pantonstiften, kleurpotloden, aquarelpotloden, plakkaatverf, tijdschriften, verfborstels (petit gris of de kunststofharen), mengschaaltjes, ….
Mocht je tijdens de laatste 5 jaar een getuigschrift of diploma hebben behaald of hebben gewerkt in de sector, dan kan je op de campus een vrijstelling aanvragen voor bepaalde modules. Meer info via infohasselt@syntrapxl.be.
Getuigschriften die hiervoor in aanmerking kunnen komen: Interieurinrichter (SYNTRA), diploma Technisch tekenaar/bouwkundig tekenaar, diploma Architect of Interieurarchitect.
Iedereen met een passie voor interieurstyling
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?1e jaar
Module 1: Manueel tekenen en schetsen van interieurs (32u)
Module 2: kleurenleer, moodboarding, visuele communicatie en trendwatching (44u)
Module 3: Digitaal tekenen van interieurs (48u)
Module 4: Kleurgebruik in interieur - kleuradvies (52u)
2e jaar
Module 1: Interieurstyling (68u)
Module 2: Project interieurstylist (20u)
Module 3: Textieladvies(24u)
Module 5: Business styling(24u)
Eindproef Interieurstylist
Opgelet: De lesmomenten kunnen jaarlijks wijzigen van lesdag.
Het eerste jaar van de opleiding heb je regelmatig 2x/week les. In het tweede jaar wordt dit aangepast naar 1x/week les.
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEMDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Opleidingscheques
- Kmo-portefeuille