Aanleg en voordelen van een groen dak

€ 149.00 incl.
€ 123.14 excl. BTW

Aanleg en voordelen van een groen dak

Al eens aan gedacht om een groen dak op je bestaande dak aan te leggen?  Niet alleen is het een mooi gezicht, maar een groen dak heeft ook allerlei praktische en economische voordelen.
Groene daken, ook wel bekend als vegetatiedaken of levende daken, zijn een innovatieve en milieuvriendelijke benadering van stedelijke bebouwing.  Zo houdt een groen dak water vast, zorgt het voor een betere isolatie en bescherming tegen weersinvloeden en zelfs voor een beter rendement voor jouw zonnepanelen.
De levensduur van het dak wordt hierdoor verdubbeld of zelfs verdrievoudigd.  Vaak heb je de investering in een groen dak al binnen 8 jaar terugverdiend. 
Zeker als je beslist om het zelf aan te leggen.

€ 149.00 incl.
€ 123.14 excl. BTW

In detail

Een groen dak is een goede keuze voor iedereen die graag economisch, ecologisch en maatschappelijk bewust is.  Groene daken zorgen voor klimaatbestendige en natuurinclusieve gebouwen.
Een groen sedumdak kent vele voordelen ten opzichte van een regulier pannendak of plat dak.  We hebben alle voordelen van een groen dak op een rijtje gezet:
Waterretentie
Waterretentie betekent letterlijk: “ophouden van water”. Een groen dak zorgt dus voor een langzamere afvoer naar het riool door water vast te houden. Het water wordt langzaam gezuiverd en de plantjes verbruiken een deel van het water waardoor de piekbelasting op het riool flink wordt verminderd.
Constante luchtzuivering
Net als andere planten zorgt een dak vol met sedum ervoor dat er fijnstof uit de lucht wordt omgezet van CO2 naar zuurstof. Hierdoor zorgt een groen dak voor een schonere lucht en draag je bij aan de luchtzuivering.
Lagere omgevingstemperatuur
Planten absorberen ongeveer 50% van het zonlicht, waardoor er een koeler en aangenamer klimaat wordt gecreëerd. Daarbij werkt een groen dak ook isolerend. Hierdoor blijft de temperatuur in huis lager tijdens de zomermaanden en hoger in de winter.
Positief effect op zonnepanelen
Een groen dak zorgt voor isolatie, waardoor de temperatuur op het dak koeler blijft. Dankzij een koeler dak kunnen zonnepanelen een hoger rendement opleveren. In sommige gevallen scheelt het wel 11%.
Verminderd omgevingsgeluid
Waar een groen dak werkt als isolatie tegen warmte, werkt het tegelijkertijd als geluidsisolatie. Het werkt als een geluidsbarrière op je pand. Het omgevingsgeluid wordt minder, zowel binnen het pand als buiten.
Duurzaam en economisch interessant
Een groen dak staat bloot aan weersinvloeden als zon, regen, wind en temperatuurwisselingen. Het resultaat is dat je dak hiertegen wordt beschermd en veel langer meegaat. 
Zo heb je de investering in een groen dak binnen 8 tot 21 jaar terugverdiend.  En de meeste steden en gemeenten verstrekken subsidies op de aanleg van je groene dak.

OVER DE DOCENT

Egon Stornebrink is een gepassioneerde tuinontwerper en oprichter van Urban Jungle (www.urban-jungle.be). 

In de grote steden wil Urban Jungle stadsbewoners inspireren en goesting geven om de zwarte roofing die velen zien vanuit hun jaar te vervangen door een streepje groen.

De kleinste oppervlakte volstaat al om op een eenvoudige manier te vergroenen.  Vaak is de ruimte in de stad beperkt en bevindt die zich in de hoogte.  Een groendak is dan altijd een goede keuze.

Maar ook voor wie van de voordelen van een groen dak wil genieten kan bij Egon terecht.  In samenwerking met SyntraPXL organiseert Egon enkele workshops om zelf aan de slag te gaan.

Ga aan de slag en vervang grijs, door groen en geniet van de talloze voordelen van een groendak!

Tuinaannemers - groenaanleg - iedereen met groene vingers
Aannemers van dakwerken - algemene bouw
Renovatie- & projectcoördinatoren
Zelfbouwers - doe-het-zelvers

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

2 AVONDEN:

SESSIE 1 (3u)
Tijdens de eerste sessie ga je dieper in op de aanleg van een groen dak, waarop letten en welke mogelijkheden zijn er ?
Aan de hand van protoypes toont de docent de varianten en de opbouw van een extensief/intensief groen dak.

SESSIE 2 (3u)
In de tweede sessie ga je zelf aan de slag.  Er worden mini-daken op schaal nagemaakt en voor wie dat wenst ga je onder begeleiding van de docent het dak op van de T2-campus.

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 81.82 excl. BTW
€ 99.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 41.32 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 123.14 excl. BTW
€ 149.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.