Digitale fotografie en video met smartphone

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Digitale fotografie en video met smartphone

Goede online communicatie vraagt beeld. Veel beeld: snel beeld, goed beeld, stilstaand en bewegend beeld... Blog, vlog, sociale media post, je website, je webshop, streamcast ... je bezoekers en volgers verwachten foto en video.

Je hebt wel een goed oog en voeling voor een mooie compositie. Wellicht zit er een zeer goede camera in je achterzak - je smartphone. Wil je snel aan de slag, met de nodige achtergrondkennis? Dat kan op vrijdagnamiddag.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Als marketeer, communicatieverantwoordelijke, webshopbeheerder, winkelier, ondernemer enz moet je steeds meer zelf content posten op de verschillende social media platformen. Je hebt wel gevoel voor esthetiek en compositie, maar je mist de nodige technische skills. Je kan wel een leuke foto trekken, maar hoe maak je een korte video? Hoe zit dat nu met ISO, gamma, Bokeh, 3-punts verlichting, gimbal, A-rol...?

Met deze crash-course olv videodocent Ayby Cetin ( https://www.instagram.com/ayby17/ ) zetten we je in gang. Wat betekent al die terminologie, en belangrijker: wat doe ik er mee in de praktijk? Hoe kan ik mijn beelden beter belichten? Al doende leer je zoeken naar de driehoeken, perspectief, ritme, patronen, evenwicht in je beelden - allemaal middelen om mooier en beter te communiceren.
Bij video ga je nog een stapje verder: er komt geluid aan te pas, beweging, storytelling... . Aansluitend: met welke software kan je aan de slag voor snelle montages en correcties.

Dit is een snelle, technische doe-cursus om degelijke beelden, geschikt voor social media, te maken. Hou er rekening mee dat je vooral na de lesuren leert, als je erop uit trekt met je smartphonecamera om de geziene inhoud in te oefenen. Zelfstudie is aangewezen.

BYOD (Bring Your Own device): je gaat volledig digitaal aan de slag. Een eigen laptop (PC of Mac) is een must om deze opleiding te volgen.
Je filmt en monteert zelfstandig, ook na de lesuren en buiten de campus. Dus: breng je eigen smartphone of digitale camera mee. Dat moet geen high-end toestel zijn. Dixit Youtuber Casey Neistat: 'de beste camera is die wat je op dat moment op zak hebt'. Met een goede smartphone kan je al wat.
Wil je toch al meer? Kijk dan zeker ook eens naar specifieke digitale toestellen voor klein multimediagebruik, zoals een Sony ZV E10. Vergeet geen geheugenkaarten om je werk op te slaan.

Als backup voorzien we op de T2-campus iMacs en enkele camerasets- enkel voor filmen en monteren onder begeleiding van onze docenten. Heb je vragen over materiaal? Laat het ons weten.

Je hebt weinig tot geen ervaring met fotografie of video. Je hebt wel interesse in de technologie van je smartphone, en je wil er mee aan de slag. Grote en kleine ondernemers, marketeers, grafisch vormgevers, streamers, communicatieverantwoordelijken, sales... iedereen die via social media of streaming hoofdzakelijk visuele communicatie wil voeren. Veel tijd en goesting om thuis te oefenen is noodzakelijk, want het gaat aan een strak tempo vooruit

Wil je een lange opleiding fotografie, kijk dan naar onze dagopleiding of avondopleiding Fotograaf.
Wil je een diepgaande opleiding in professionele video, overweeg dan onze dagopleiding Video Content Creator .

Digitale fotografie en video voor social media (13 sessies)

- Fotografie voor social media (crash course) - 3,5 sessies
    Type toestellen
    Onderdelen en werking digitaal toestel
    Lichttechniek
    Fotografisch kijken

- Fotobewerking software (crash course) - 3 sessies
    Overzicht software voor fotocorrectie
    Werken met de software

- Video voor social media (crash course) - 3,5 sessies
    Consumer grade digitale toestellen voor video en foto
    Technische onderdelen voor video
    Filmisch kijken voor streaming en korte social video's
    Compositieregels voor video
    Korte toepassingen: interview, vlog stream

- Videobewerking software (crash course) - 3 sessies
    Overzicht software voor videomontage
    Werken met de software

Kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.