Talentspotter - Business

Zijn je medewerkers nog verbonden met de werkplek? Een vraag die meer dan ooit relevant blijkt sinds de coronapandemie. We werken veel vanop afstand, hebben minder 'echte' contactmomenten met elkaar en meetings via Teams of Zoom zijn een vaste dagelijkse waarde. Blijft er nog voldoende energie over voor werk? Dat is nog maar de vraag. Gelukkig zorgt het juist inzetten van talenten voor een energieboost, maar dan moeten we die eerst (h)erkennen. Interesse? Laat dan jouw contactgegevens achter via het formulier

DE WEEGSCHAAL UIT BALANS

Door het gedwongen thuiswerk staat de balans werk-privé nog meer onder druk. Veel energie gaat naar de zorg voor de kinderen die meer thuis zijn. Ook de vele digitale meetings en het verminderde contact wegen op de mentale gezondheid en het energiepeil.

Recent onderzoek toont enkele negatieve gevolgen van de gedwongen lockdown:

  • Toename werk-familie conflict (verplichtingen belemmeren elkaar)
  • Afname afstand nemen en herstellen van werk (grenzen vervagen)
  • Intensifiëring van arbeid (minder pauzes, meer uren werken): uitputting
  • Toename gevoelens van isolatie en eenzaamheid (minder sociale interacties)
  • Gebrek aan communicatie (onduidelijke verwachtingen)

HET ENERGIEPEIL HOOG HOUDEN

Het energiepeil van de medewerkers staat misschien wel op het laagste peil sinds jaren en zorgt voor heel wat negatieve effecten op de werking van bedrijven. Tijd voor een boost! Want energierijke en verbonden medewerkers betekenen een enorme meerwaarde. Teams werken en communiceren beter, er is meer verantwoordelijkheidszin en betrokkenheid, enthousiaste medewerkers presteren beter en de algemene productiviteit stijgt. Het is dus belangrijk om het energieniveau van alle medewerkers hoog te houden, maar hoe doe je dat juist?

DE TALENTSPOTTER ZORGT VOOR ENERGIE

Medewerkers energie geven en terug verbinden met het team, én het werk, start bij de zoektocht naar zichzelf. Daarvoor kijken we naar de zichtbare en verborgen talenten van iedere medewerker. Deze talenten vormen de basis van de KernTalentenAnalyse die we gebruiken als Talentspotter. In deze analyse gaan we talenten spotten en in kaart brengen. 

Waar haal je energie uit? Wat doe je graag? Wat kost er soms wat meer moeite? Wat zijn echte energievreters? Door de talenten in kaart te brengen krijgen we een zicht op waar mensen nu echt energie uit halen. De medewerker krijgt na de analyse een blauwdruk van zijn of haar talenten en een beter zicht op de energiegevers en energievreters. Het bedrijf krijgt een aparte analyse over hoe deze talenten kunnen ingezet worden om meer energie te creëren voor de medewerker en het bedrijf. Win-win dus!

SPOT ONZE TALENTEN

Wil jij ook op zoek gaan naar de talenten van je medewerkers? Wil je jouw medewerkers terug energie geven? SYNTRA business staat voor jou klaar met de talentspotter als oplossing. Interesse? Laat dan jouw contactgegevens achter en wij nemen spoedig contact met je op.

Contacteer ons