Voltijdse dagopleiding Marketing- en eventmanager

€ 1425.00 incl.
€ 1183.53 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Marketing- en eventmanager

Deze opleiding richt zich tot enthousiaste elementen, creatieve creaturen, temperamentvolle toppers en knappe koppen. Onze docenten popelen om je onder te dompelen in de buitengewoon boeiende wereld van marketing en eventorganisatie. Je leert hier dat marketing meer is dan reclame en dat evenementen organiseren een vak is.

€ 1425.00 incl.
Tijdsduur
1 jaar
Leervorm
Campusleren
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Dankzij de hands on aanpak verwerf je in no time een zeer brede basis van marketing. Van het leren bepalen van de juiste marketingmix over presentatietechnieken tot de nieuwste marketingtechnologieën. Allemaal skills om een echt marketingbeest te worden.

Marketing vormt de rode draad doorheen de cursus. Maar daarnaast organiseer en manage je na een jaar moeiteloos allerlei soorten evenementen (beurzen, congressen, muziekevenementen, ...). Je leert een marketingplan schrijven, gericht op eventmanagement. Het organiseren van een (écht of fictief) event is onderdeel van de lessenreeks. Je zal snel beseffen dat dit een leerproces is met vallen en opstaan. Samenwerken is daarbij een sleutelelement.

Ook zal je merken dat het organiseren van een event nooit los te koppelen valt van het gedeelte Marketing. Voor het organiseren van het event moet je uiteraard soms ook buiten de uren en zelfs enkele zaterdagen op de campus aanwezig zijn. Maar ook tijdens je stage krijg je de kans om hoge ogen te gooien bij een marketing- of eventbedrijf. Je carrière kan zomaar ineens gelanceerd zijn!

Arbeidsmarkt:

Voor jouw profiel zijn er heel wat vacatures te vinden: Marketing professional, Digital Marketeer, Marketing Medewerker, Marketing Manager, Content Manager, Marktonderzoeker, Event Producer, Project Manager, ... Kortom, je zal passen binnen elk bedrijf met ambitie, maar misschien bedenk jij wel een eigen concept? Als Marketing- en eventmanager is the sky the limit.

SyntraPXL is een duurzame organisatie. Wij drukken geen lesmateriaal af, maar je vindt alle cursusteksten en aanvullende documentatie op de Teamsomgeving.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten in je cursistenportaal. Hou er rekening mee dat wijzigingen in het lessenrooster kunnen gebeuren door onvoorziene omstandigheden. Het is dus mogelijk dat een inhaalles gepland wordt op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.

 • Je wil professioneel aan de slag gaan in de marketing- en eventsector.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Gedurende de opleiding komen alle onderdelen aan bod die je helpen om uit te groeien tot een fenomenale Marketing- en/of Eventmanager.

Onder voorbehoud van enkele wijzigingen ziet het programma eruit als volgt:

1. Marketingcoördinator (+/- 360u)

 • marketingfundamenten
 • consument centraal
 • marktonderzoek
 • marketingmix
 • storytelling
 • klantgericht schrijven, Nederlandse spelling & grammatica
 • bouwen aan een emotionele merkrelatie
 • marketingstrategie
 • communicatieplan
 • digitale transformaties in de marketing.

2.  Organisator van Evenementen (+- 160u):

 • basis organisator van evenementen 
 • organisator van evenementen
 • eindproef organisator van evenementen.

3. Stage (240u):

Jouw gouden ticket richting arbeidsmarkt.

4. Ondernemerschap

Tijdens de lessen ondernemerschap prikkelen en stimuleren we jouw ondernemingszin. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1136.36 excl. BTW
€ 1375.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 1183.53 excl. BTW
€ 1425.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.