Succesvol beleggen in vastgoed

€ 399.00 incl.
€ 329.75 excl. BTW

Succesvol beleggen in vastgoed

Ontdek de geheimen van succesvol beleggen in vastgoed!

Leer in deze korte opleiding de kneepjes van het vak. Of je nu een startende belegger bent, een bedrijfsleider, vastgoedmakelaar, bankier, jurist, notaris of boekhouder, deze cursus biedt jou de sleutel tot winstgevende vastgoedinvesteringen. Vergroot je kennis, breid je netwerk uit en zet vandaag nog de stap naar financiële groei en zakelijk succes.

Het BIV erkent deze opleiding voor 3 uren verplichte permanente vorming.

€ 399.00 incl.
€ 329.75 excl. BTW
Sector
Vastgoed
Tijdsduur
3 sessies op 3 weken
Onze klanten geven ons »

In detail

Hier krijg je een diepgaand inzicht in vastgoedbeleggingen, praktische kennis en vaardigheden voor succesvolle deals, maar ook expertise in juridische, financiële en duurzaamheidsaspecten. 

Tijdens de analyse van verschillende cases komen de belangrijkste details zoals locatie, type vastgoed, marktsituatie en potentiële risico's en kansen aan bod.  Je onderzoekt de markttrends, vergelijkbare vastgoedtransacties en het identificeren van potentiële huurders of kopers.

Met behulp van financiële modellen en rekenkundige tools maak je rendementsberekeningen en leer je cashflowprojecties en de winstgevendheid van de case beoordelen.

Onderhandelingen en strategieën behoren eveneens tot de leerinhoud: je verkent onderhandelingsscenario's, stelt verschillende strategieën voor en analyseert de potentiële impact op de winstgevendheid van de investering.

EXTRA SESSIE
In een vervolgsessie (interactieve workshop) komt een praktijksituatie aan bod, aangebracht door de deelnemers zelf of een realistische vastgoedbelegging-case uitgewerkt door de docent.  Wat mag je verwachten tijdens de praktijkcasesessie:
Analyse van de case, due diligence, financiële evaluatie, … allemaal toegepast op de praktijkcase.
Na het analyseren van de case en het uitwerken van je strategie, krijg je de kans om je bevindingen te presenteren aan de groep. Dit leidt tot waardevolle discussies en feedback uit de deelnemersgroep.
Deze extra avondsessie is de perfecte gelegenheid om je analytische vaardigheden aan te scherpen, besluitvorming in een realistische omgeving te oefenen en nieuwe inzichten op te doen vanuit verschillende perspectieven.  

Let op: de praktijkcasesessie wordt aangeboden als een optionele aanvulling op de reguliere opleiding "Beleggen in Vastgoed". 
Hiervoor moet je apart inschrijven!

OVER DE DOCENT

Jan Mechels,
oprichter van FinCare. Na ruim tien jaar ervaring in loondienst bij grootbanken
en verzekeringsmaatschappijen, kwam Jan tot de conclusie dat mensen te weinig
aandacht besteden aan hun financiële gezondheid. Net zoals je naar de dokter
gaat voor je fysieke gezondheid of naar een psycholoog voor je mentale
gezondheid, zijn de teamleden van FinCare ervan overtuigd dat je financiële gezondheid
eveneens een basisbehoefte is die de nodige zorg verdient. Jan is tevens
(gast)docent aan UHasselt en PXL en docent vastgoed aan SyntraPXL.

 • beleggers in vastgoed - ook startende beleggers zijn welkom
 • bedrijfsleiders
 • projectontwikkelaars
 • rentmeesters - vastgoedportfoliobeheerders
 • architecten
 • medewerkers van bouwbedrijven
 • vastgoedadviseurs
 • vastgoedmakelaars
 • vastgoedprofessionals

Sessie 1:
Fundamenten van vastgoedbeleggingen 
Ontwikkel een solide basis in vastgoedbeleggingen en begrijp de voordelen, risico's en markttrends. Leer hoe je rendementsberekeningen maakt, cashflow analyseert en juridische en fiscale aspecten afhandelt. Praktijkvoorbeelden zullen je helpen de theorie in de praktijk toe te passen.

Sessie 2:
Aan- en verkoopstrategieën
Ontdek effectieve strategieën voor het selecteren en onderhandelen over vastgoeddeals. Leer verschillende financieringsopties kennen, beheer je portefeuille effectief en minimaliseer risico's. Een interactieve workshop biedt je de kans om je vaardigheden te oefenen in realistische scenario's.

Sessie 3:
Praktische aspecten van vastgoedbeleggingen 
Verfijn je kennis over huurstrategieën, vastgoedbeheer, duurzaamheid en exit-strategieën. Ontdek hoe je huurdersbeheer optimaliseert, kosten controleert en waardevermeerdering bereikt. Een interactieve casestudy geeft je hands-on ervaring met een echte vastgoedbelegging.

EXTRA AVOND:
Cursisten kunnen aansluitend kiezen om tijdens een extra avond aan een vervolgsessie 'Praktische uitwerking van een gevalstudie' deel te nemen.
Let op: apart inschrijven is vereist.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

 • MO* € 263.80
 • KO** € 230.82

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.