Notarieel medewerker
Notarieel medewerker
- Waarom kiezen voor SyntraPXL?
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Deze 2-jarige opleiding besteedt in de eerste plaats aandacht aan de juridische werkinstrumenten waarmee de medewerker dagelijks wordt geconfronteerd. Praktische oefeningen en courante praktijkvoorbeelden verduidelijken steeds de theoretische omkadering. Daarnaast worden ook de klantvriendelijke en communicatieve vaardigheden van de notarieel medewerker in de kijker geplaatst én geoefend. De opzet van deze opleiding is dat de cursisten de administratieve taken in het notariaat zelfstandig kunnen uitvoeren en aktes (verkoop, lening, krediet,…) kunnen opstellen. De opleiding richt zich dan ook naar de praktische handelingen die het notariaatswerk dagelijks vereist: ontvangst, samenstellen van dossiers, opzoekingen doen, informatie opvragen en interpreteren, opmaken van gewone aktes, opvolgen en afsluiten van dossiers, de nodige juridische basiskennis meegeven, ….
Wie de examens en de eindwerkverdediging van deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt het getuigschrift 'Notarieel Medewerker' erkend door de gemeenschapsminister bevoegd voor Middenstands en KMO-opleiding en uitgereikt door Vlaio.
Wist je dat je tijdens deze opleiding als stagiair kan werken in een notariaat? Zulke stageovereenkomst biedt voordelen voor zowel de cursist als de stagemeester:
° als cursist doe je enerzijds dagelijks praktische kennis op in het notariaat en krijg je anderzijds de theoretische onderbouw tijdens de opleiding, waarbij je een maandelijkse stagevergoeding ontvangt;
° als stagemeester/notaris krijg je de kans om tegen gunstige voorwaarden een waardevolle medewerker binnen je kantoor op te leiden.
Graag meer info over de stagemogelijkheden? Contacteer dirk.verschueren@syntrapxl.be
In deze opleiding hou je best rekening met ‘extra kosten’ voor: de handboeken die je gebruikt tijdens de lessen. Je bestelt en betaalt de boeken via de website van Standaard Boekhandel. Daarvoor ontvang je enkele weken voor de startdatum van je opleiding een mail met de link.
De opleiding Notarieel Medewerker richt zich naar mensen die beroepshalve met het notariaat bezig zijn of zich hierin willen verdiepen:
- bedienden in een notariaat
- personen die als bediende in een notariaat willen werken
- andere geïnteresseerden die zich willen verdiepen in juridische regelgeving
Diploma hoger secundair onderwijs of minimum drie jaar relevante werkervaring in een notariaat of juridische werkomgeving. Je bezorgt een kopie van diploma hoger secundair onderwijs of een beschrijving van werkervaring aan infohasselt@syntrapxl.be.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?Notariële inrichting, onthaal en correspondentie (40u)
Burgerlijk recht (32u)
Contracten & Verbintenissen (52u)
Familie- en Erfrecht (32u)
Registratierecht (36u)
Successierecht (36u)
Eindwerkbegeleiding (8u)
Verdediging eindwerk
De avondopleiding notarieel medewerker gaat door in een full-hybride leslokaal.
De hybride leslokalen zijn uitgerust met 4 grote TV-schermen, geluidstegels en meerdere slimme camera's.
Binnen een hybride opleiding kan je de lessen zowel online als fysiek volgen. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Een aantal momenten (zoals bv. startles, examens, …) gaan standaard door op de campus. Deze momenten worden in je lessenrooster gemarkeerd als ‘campusleren’. Voor de andere lessen heb je de keuze om de les fysiek of online te volgen.
We werken hier met volgende afsprakenkader:
- De startlessen en alle examenlessen gaan fysiek door op de campus
- Thuis les volgen kan, door de camera op te zetten uit respect naar het docententeam en je medecursisten
- Indien er praktijklessen doorgaan, dien je hiervoor fysiek op de campus aanwezig te zijn.
- Voor deze opleiding is 80% van de lessen geschikt om te volgen vanop afstand.
- Zorg dat je een computer met geluid, webcam en internetverbinding ter beschikking hebt. Liefst een desktop of laptop.
Kmo-portefeuille
Thema: Personeelsmanagement - sociale wetgevingDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Kmo-portefeuille