Inventor Basis

€ 885.00 incl.
€ 731.40 excl. BTW

Inventor Basis

De CAD-software van Inventor biedt hoogwaardige tools voor werktuigbouwkundig 3D-ontwerp, maar ook voor documentatie en productsimulatie. Werk efficiënt met een krachtige combinatie van parametrische, directe, vrije en op regels gebaseerde ontwerpmogelijkheden. Klinkt moeilijk, maar na deze opleiding vind je makkelijk je weg in de basismogelijkheden van Inventor.

€ 885.00 incl.
€ 731.40 excl. BTW
Tijdsduur
8 sessies
Beginner
Eigenschappen
Onze klanten geven ons »

In detail

Inventor is een Computer-Aided Design (CAD)-programma uit de Autodesk-stal dat wordt gebruikt voor het ontwerpen, simuleren en visualiseren van 3D-modellen voor mechanische en productontwerpen. Als 3D-ontwerper kan je virtuele prototypes maken, producten digitaal analyseren op prestaties en ze in detail te documenteren voor productie.

Een goed gebruik van Inventor stelt je in staat om efficiënter en nauwkeuriger het ontwerpproces te beheren en creatieve ontwerpideëen effectief om te zetten in tastbare producten. Het is een essentieel gereedschap in de wereld van werktuigbouwkunde en productontwikkeling.

De grote sterkte van CAD ontwerpprogramma’s is dat je in je ontwerp meerdere stappen kunt teruggaan om aanpassingen te doen. Onder begeleiding van docent Jos Graindorge ontdek je alle basistools en leer je de meest efficiënte werkmethode om ten volle te profiteren van de kracht van Inventor

Je werkt op de goed uitgeruste PC's van de SyntraPXL-campus. Je eigen laptop meebrengen mag, als de laatste versie van Inventor geïnstalleerd is.

Voor iedereen die 3D-ontwerp willen maken in de werktuigbouwkundige omgeving, in plaatbewerking en machinebouw. Voorkenis van een CAD-programma is dan niet vereist. Wel moet je vlot met een Windows PC aan de slag kunnen.

De opleiding Inventor duurt 8 avonden:

Autodesk Inventor – installatie en kennismaking
Een nieuw project & file opstarten – basissettings
User interface - part modeling environment

Tekentechnieken in Inventor:
Planes – Units – grid settings
Basic shapes & operations – modifying sketches
Constraints & dimensions

Werken met work features:
Work planes, Work Axes & Work points
Patterning & Mirroring
General annotation & notes
Creating & working with assemblies
Creating & working with drawings
Adding a list of materials (BOM)
Creating a sheet metal part

Kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering - Software

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 585.12
  • KO** € 511.98

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.