Hondeninstructeur
Hondeninstructeur
- Waarom kiezen voor SyntraPXL?
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Droom je ervan om met honden te werken en eigenaren te begeleiden bij de opvoeding en training van hun viervoeters? Met onze opleiding tot hondeninstructeur zet je de eerste stap naar een carrière vol voldoening en avontuur! Of je nu een nieuwe passie wilt volgen of je bestaande kennis wilt verdiepen, deze opleiding biedt je de perfecte mix van theorie en praktijk om zelfverzekerd aan de slag te gaan.
Je leert hoe je op een didactisch verantwoorde manier hondeninstructeur wordt. Ervaring in de omgang met honden is noodzakelijk. Je beschikt over minstens 1 trainbare sociale hond, waarmee je tijdens de praktijklessen kan werken. Dit betekent dat je over de modaliteiten beschikt om een hond mee te nemen naar de praktijklessen.
Deze opleiding is erkend door KKUSH.
Opgelet! Het tweede jaar vindt plaats op woensdagavond, van 18u45 tot 22u15. De excursies en bedrijfsbezoeken hebben plaats op een ander moment door dan de oorspronkelijke avond.
Vrijstellingen:
Ben je in het bezit van een getuigschrift of diploma van hondenfokker, hondentrimmer, uitbater van een dierenpension, hondeninstructeur (max. 5 j. geleden), dan kan je vrijstelling krijgen voor bepaalde modules . Je bezorgt voor de start een kopie van getuigschrift of diploma op de campus of mailt naar infohasselt@syntrapxl.be.
Indien je niet beschikt over het getuigschrift en je wil toch vrijstelling krijgen, dan kan je deelnemen aan de vrijstellingsproef. Vooraf inschrijven is noodzakelijk bij: infohasselt@syntrapxl.be.
- Je bent een uitbaters of instructeur van een hondenschool.
- Je bent een hondentrimmer of dierenpensionhouder.
- Je bent een hondenliefhebber die beroepsmatig honden en begeleiders wil begeleiden bij de opvoeding en training van honden.
Dierenwelzijn in onze opleidingen
Met het Charter Dierenwelzijn wil SyntraPXL een gedragscode hanteren rond het welzijn van dieren binnen alle opleidingen dierenverzorging. Dit charter zal worden gevolgd door de opleidingsinstelling, de docenten verbonden aan de opleidingsinstelling en de ingeschreven cursisten. Aanwerving als medewerker, inschakeling als docent of inschrijving als cursist voor een opleiding omhelst een automatisch akkoord met dit charter.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?1ste jaar:
- Oriëntatie in de hondenverzorging (20u)
- Anatomie en fysiologie van de hond (24u)
- Kynologie en rassenkennis (16u)
- EHBO voor de hondenverzorger (12u)
- Verzorging van de hond (36u)
- Gedragsontwikkeling en leerprocessen (24u)
2de jaar
- Pedagogie en didactiek (64u)
- Trainingsvaardigheid en lesopbouw (36u)
- Werkplekleren (68u)
- Eindproef (1u)
In het tweede jaar loop je verplicht stage op een hondenschool. De stageplaats en -data leg je in samenspraak met de stagebegeleider vast en moet je voor het einde van de cursus en de eindproef af te ronden.
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.