Assistent carrosseriehersteller
Assistent carrosseriehersteller
- Waarom kiezen voor SyntraPXL?
- Hou me op de hoogte
- Na deze opleiding ontvang je een diploma, getuigschrift of certificaat
In detail
Het bewerken van metalen platen, het plamuren en het wegwerken van oneffenheden, het lakken en spuiten van carrosserieonderdelen, … al deze basistechnieken worden aangeleerd. Zo verwerf je de basisvaardigheden om als assistent carrosseriehersteller aan de slag te kunnen gaan. Na het volgen van deze basisopleiding kan de cursist zich verder bekwamen door het volgen van de vervolmakingsmodules, zoals demonteur/monteur en plaatwerker carrosserie, voorbewerker carrosserie of spuiter carrosserie. Aan deze modules zijn Educam sectorale proeven verbonden. Hiervoor dien je apart in te schrijven en examengeld te betalen. Het examengeld is dus niet begrepen in de prijs van de opleidingsmodules.
De cursist voorziet zelf persoonlijke beschermingsmiddelen (overall, veiligheidsschoenen, handbescherming, adembescherming of spuitpistool, oogbescherming of veiligheidsbril). De docent zal hierover tijdens de eerste lesdag de nodige informatie bezorgen.
voor alle personen die gepassioneerd zijn door personenwagens en die oog hebben voor perfectie bij de herstelling van het koetswerk
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Specifiek op maat van jouw bedrijf? Vragen over deze opleiding?Programma:
Basis elektriciteit (44 uur) - vrijstelbaar
Materialenkennis en basis demonteer- en monteertechnieken (28 uur)
Veiligheid en milieu (8 uur)
Basis lastechniek, plaatwerk en richten carrosserie (68 uur)
Basis voorbewerken en spuittechniek carrosserie (36 uur)
Omwille van het groot aantal lesuren, worden er tijdens een 10-tal weken twee lestijden per week georganiseerd. Een lessenrooster is beschikbaar enkele dagen voor de start van de opleiding. De module "basis elektriciteit" is vrijstelbaar door deel te nemen aan en te slagen voor een vrijstellingsproef.
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEMDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Opleidingscheques
- Kmo-portefeuille