Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

3 years 4 months geleden

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Besparingen financien

De verdubbeling van het Vlaams opleidingsverlof komt er natuurlijk niet zomaar. Vlaanderen groeit stilaan uit tot een innovatieve kenniseconomie . Dat brengt een belangrijke shift mee voor bedrijven en de arbeidsmarkt. Het zijn niet meer de machines of gebouwen die het meest waardevol zijn, maar wel de medewerkers zelf. Zij bevatten alle kennis om de economie optimaal te laten draaien. Daarom zijn opleiding en bijscholing van cruciaal belang om het kennispeil te optimaliseren. De Vlaamse overheid voorziet verschillende financiële voordelen voor zowel bedrijven als werknemers om opleiding te stimuleren.

Vlaams opleidingsverlof

Werknemers die hun job en een opleiding willen combineren, kunnen gebruiken maken van het ‘Vlaams opleidingsverlof’ of VOV. Volg je een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding ? Dan kan je maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk. Je loon wordt gewoon doorbetaald. Vanaf september 2021 kan de werkgever dit zelfs verhogen met 125 uur voor opleidingen die ze zelf voorstelt. Natuurlijk zijn hier wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet de opleiding tijdens de normale werkuren plaatsvinden en dien je de opleiding volledig af te werken. Ook de werkgever geniet mee van deze regeling . Naast een kennisupdate van de werknemers kan je rekenen op een forfaitaire vergoeding voor het aantal opgenomen uren per werknemer. Win-win dus! Meer info over Vlaams opleidingsverlof

Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal
Business

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

Om de werkzaamheidsgraad in België tegen 2030 te verhogen tot 80%, voerde de federale overheid de arbeidsdeal in. Die arbeidsdeal omvat tal van regelingen met als doel de arbeidsmarkt te hervormen en meer flexibiliteit voor zowel medewerkers als werkgevers te garanderen. Bedrijven met 20 of meer medewerkers moeten bijvoorbeeld een jaarlijks opleidingsplan voor medewerkers opstellen.

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet.

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.