OVERLEVEN IN DE WAR FOR TALENT

3 years 7 months geleden

Terwijl andere bedrijven hun vacatures moeilijk met de juiste vakmannen gevuld krijgen, heeft Terberg Matec Belgium net dat voetje voor op de markt van technisch sterke profielen. Zij investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en hebben daarmee een stevige troef in handen in tijden van ‘war for talent’.

 

Wanneer sollicitatieproeven nutteloos worden

“Bij de (om)bouw van onze afvalinzamelvoertuigen en veegmachines komt heel wat techniek en technologie kijken”, vertelt customer service manager Wouter Beckers. “En zoals overal, zijn ook bij ons technisch sterke profielen van grote waarde. Daarbij komt nog dat het vereiste kennisniveau jaar na jaar blijft stijgen. Wij zijn dus met zijn allen op zoek naar de perfecte allround technicus en vissen daarbij allemaal in dezelfde vijver.” “Vroeger wierven we onze mensen aan op basis van een simpele test, maar dat heeft tegenwoordig geen zin meer”, voegt Wouter Beckers toe. “Nu kijken we vooral of een kandidaat het juiste potentieel heeft en of hij uit het juiste hout gesneden is. Zo ja, dan laten we hem starten op interim-basis en leiden we hem zelf verder op. Dit doen we enerzijds via onze eigen ervaren mensen, anderzijds via externe opleidingen.” Bedrijven die de war for talent naar hun hand weten te zetten, keren de spelregels dus om: vergeet dus die witte raaf en maak van een enthousiaste kandidaat een sterk profiel.

Kwaliteit en loyaliteit centraal!

Investeren in werknemers loont”, weet Wouter. “Als je ergens niet goed in bent of weinig van afweet, ben je automatisch meer geneigd je handen ervan af te houden. Maar als je leert om bijvoorbeeld zelfstandig storingen op te lossen, ga je vanzelf meer interesse ontwikkelen om je nog verder te bekwamen. Het geeft een boost aan het zelfvertrouwen. En mensen waarderen erg dat een werkgever oog heeft voor hun noden, wat de loyauteit versterkt.” “Vooral voor de kwaliteit van onze diensten zijn voortdurende opleidingen bij onze monteurs essentieel”, voegt Beckers nog toe. “Onze monteurs zijn wandelende naamkaartjes. Een sterke service zorgt voor tevreden klanten en is de opstap naar nieuwe verkoop.”

Opleiden zonder het werk te verstoren

“Aangezien de elektrische voorkennis van onze monteurs onderling erg verschilt, stuurden we vijf van hen op opleiding bij SYNTRA business, op de T2-campus in Genk”, legt Wouter Beckers uit. “Samen met SYNTRA business stelden we een persoonlijk leerplan op met de specifieke theorie en technieken waarin we onze mensen willen specialiseren. De lessen gingen afwisselend tijdens of na de werkuren door, een heel flexibele aanpak dus. Dat was een eerlijke deal waarin iedereen zich kon vinden. We denken er trouwens aan om binnenkort een nieuwe opleiding te organiseren samen met SYNTRA business. Eentje waarin we onze medewerkers een woordje Frans leren. Zo kunnen we hen klaarstomen voor ons nieuw hoofdstuk op de Waalse markt.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Het opleidingsplan en de arbeidsdeal
Business

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet. Een bedrijfsopleiding boeken kan nog steeds, maar met ons open aanbod van kortlopende opleidingen, certificeringen en bijscholingen kunnen we de gekende business-kwaliteit leveren op kleine schaal. Laat je inspireren door ons aanbod en schrijf nu alvast in! Ontdek het nieuw opleidingsaanbod!

Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.

Business

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

De bescheiden Vlaming beseft vaak niet dat België het wafelland bij uitstek is. Eva Taes, HR-manager, kan daar in geuren en kleuren over vertellen: "We leveren aan ongeveer alle supermarkten in België, in Europa en zelfs verschillende landen buiten Europa." Bij de schrijver van dit artikel hebben vooral de geuren indruk gemaakt, want de heerlijke geur van versgebakken wafels overvalt je al op de parking. Bij het betreden van de productiehal zorgt het intens wafelaroma zelfs voor een instant hongergevoel. Maar wie zich niet laat afleiden, ziet meteen een voedingsbedrijf waar mensen en moderne machines samenwerken voor een efficiënt productieproces. Want wie in de voedingsindustrie aan de top wil blijven, moet kwaliteit en performantie hand in hand laten gaan.

Business

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND