Ambitieuze groeistrategen

5 years 8 months geleden

Met de ambitie om tegen 2020 maar liefst 110 extra medewerkers aan te trekken en de omzet te verhogen naar 40 miljoen euro, legt Group Suerickx de lat hoog. Zeker in een competitieve sector als de bouw is het geen sinecure om medewerkers met de juiste kennis en competenties aan te trekken. Daarom dat zij sterk investeren in hun mensen, hun talenten en doorgroeikansen.

Momenteelt telt het Herentalse familiebedrijf Group Suerickx circa 130 medewerkers. Zij richten hun pijlen op grootschalige renovatieopdrachten en hebben een sterke expertise in dak- en gevelrenovaties, betonherstellingen, industriële vloersystemen, waterdichtingen en straalen schilderwerken. Klanten en partners kunnen bij ons rekenen op een eerlijke samenwerking, transparante communicatie, een planmatige aanpak en tijdige oplevering. Steeds met veel oog voor veiligheid en kwaliteit, start Maarten Schoonis, Internal Trainer & Coach bij Group Suerickx, het verhaal. Dat kunnen we enkel waarmaken dankzij goed opgeleide medewerkers. Wij zetten dan ook sterk in op opleiding, training en coaching, zodat onze medewerkers hun talenten maximaal kunnen ontplooien en hun werk met veel fierheid kunnen doen. Dat sluit ook helemaal aan op onze bedrijfscultuur die gekenmerkt wordt door positivisme, doorzettingsvermogen en een familiaal karakter.

Hoog opleidingsrendement

De eerste keer dat Maarten bij SYNTRA Business aanklopte, was voor een opleiding MS Project voor de projectleiders. We hadden al snel een klik met SYNTRA Business en vanaf het eerste gesprek merkten we ook dat alles daar goed gestructureerd verloopt. Hun offerte was bovendien duidelijk. Tegelijk waren we verrast over het maatwerk. De training werd heel boeiend gebracht, sloot perfect aan op de noden van de projectleiders en was van een zeer hoge kwaliteit. MS Project wordt sinds die opleiding bij elk project dat we doen gebruikt. Een opleidingsinvestering die zich dubbel en dik terugverdient!

Snel resultaat

Ondertussen deed Group Suerickx nog beroep op SYNTRA Business. OneNote, een onderdeel van MS Office, kan perfect door al onze medewerkers gebruikt worden. Velen kenden het programma echter niet, en onbekend is onbemind. Dankzij de opleidingen hebben we alle medewerkers kunnen overtuigen van het nut van OneNote. Iedereen gebruikt het nu om bijvoorbeeld op een gestructureerde manier notities te nemen tijdens vergaderingen. Het is ook een kortetermijndoelstelling van ons om alle verslagen in OneNote te maken. Het fijne aan SYNTRA Business is dat zij zo kort op de bal spelen. Als je een prangende opleidingsvraag hebt of snel resultaat wilt boeken met de opgedane kennis, dan ben je bij SYNTRA Business helemaal aan het juiste adres. Dankzij zijn snelheid, de gepersonaliseerde aanpak en maatwerk, vormt SYNTRA Business ook de ideale opleidingspartner om de groeiambities van bedrijven helpen waar te maken. Maarten: Met de huidige war for talent is het geen sinecure om ruim honderd extra medewerkers aan te trekken. Enerzijds zorgen onze immens grote projecten voor een aantrekkingskracht. Anderzijds investeren we heel erg in onze medewerkers, zodat ze zich gelukkig voelen, kunnen bijleren en doorgroeien. Opleiding is dus een belangrijke troef die we inzetten om zo onze groeiambities te realiseren.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal
Business

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

Om de werkzaamheidsgraad in België tegen 2030 te verhogen tot 80%, voerde de federale overheid de arbeidsdeal in. Die arbeidsdeal omvat tal van regelingen met als doel de arbeidsmarkt te hervormen en meer flexibiliteit voor zowel medewerkers als werkgevers te garanderen. Bedrijven met 20 of meer medewerkers moeten bijvoorbeeld een jaarlijks opleidingsplan voor medewerkers opstellen.

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet.

Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives.